duminică, 13 iunie 2010

Mentor, intelept, filozof ... OM.

Omraam Mikhael Aivanhov. Din punctul meu de vedere, Maestrul Omraam si invatatura pe care el a transmis'o, pe care a facut'o publica si pe care a incercat sa o impartaseasca celor care se aratau deschisi, ar trebui sa fie obiect de studiu pentru orice om al Pamantului. 

L'am "intalnit" pe Maestrul Omraam in primul an de facultate, in perioada in care faceam citostatice. De atunci, mi'a devenit unul din cei mai buni prieteni, mentor si invatator. Am aproape toate cartile care au aparut despre dansul in romana, si chiar unele lucruri in plus. 

Invatatura sa este spirituala si se adreseaza acelora care doresc sa evolueze din acest punct de vedere, care nu se limiteaza doar la animalic, doar la fizic, doar la definitia lor despre lume. Toate cautarile mele interioare, toate zbaterile mele launtrice, toate intrebarile, neintelegerile, revoltele si confuzia care in anii ce au precedat imbolnavirii mele m'au tulburat, la toate am gasit, cu ajutorul Maestrului, raspunsurile. 


Culmea este ca aceste raspunsuri imi apareau si mie in minte, erau singurele care aveau logica dar totusi, lumea, societatea, traditiile, dogmele, moda, educatia scolara, toate le contraziceau sau deformau. Mi'e greu sa vorbesc despre Maestrul Omraam, mi'e greu sa imi formulez sentimentele si recunostinta pe care i'o port, dar este o persoana a carei mesaj, il recomand tuturor. 

In cuvintele, invataturile, principiile si valorile pe care Maestrul le'a transmis se gaseste tot leadershipul zilelor noastre, toata psihologia, tot managementul si toata Arta de a Trai. 

Daca veti avea cumva ocazia sa cititi, sa vedeti sau sa'l ascultati, sa nu o irositi :) Nu voi continua si nu voi insista pe natura si valoarea invataturii sale spirituale, pentru ca experienta mi'a aratat ca mai am inca multe de invatat pana a putea vorbi despre asta. Totusi, din punct de vedere moral, al valorilor, principiilor si a modului sanatos de viata, de gandire si de raportare la sine si la lume, invatatura Maestrului este un izvor imens de Lumina. 

Maestrul Omraam si cateva citate:


"Fericirea este ca o minge după care alergăm, iar când o prindem, îi mai dăm o lovitură de picior... pentru a continua să alergăm după ea! Fiindcă în această cursă ne simţim stimulaţi; în această căutare, în acest elan pentru atingerea ţelului se află fericirea."

"Trebuie să punem la muncă slăbiciunile noastre, pentru ca ele să ne fie utile. Vă miraţi şi spuneţi: "Dar bine, slăbiciunile trebuie să le dăm la fund, să le anihilăm!" Încercaţi şi veţi vedea dacă vă va fi uşor: voi veţi fi cei învinşi. Problema se pune la fel cu orice defect sau viciu, indiferent dacă este vorba de lăcomie, senzualitate, violenţă, pofte nemăsurate sau vanitate, trebuie să ştiţi cum să le mobilizaţi pentru ca ele să lucreze alături de voi în direcţia pe care aţi ales-o. Dacă vreţi să lucraţi singuri, nu veţi reuşi. Dacă vă veţi goni toţi duşmanii, tot ceea ce vă rezistă, cine va mai lucra pentru voi, cine o să vă mai servească?"

"Fiecare trebuie să lucreze pentru propria sa dezvoltare, cu condiţia să nu o facă numai pentru sine însuşi, ci pentru binele colectivităţii. În acel moment, colectivitatea devine o fraternitate. O fraternitate este o colectivitate în care domneşte o adevărată coeziune, fiindcă lucrând pentru sine însuşi, fiecare individ lucrează totodată conştient pentru binele tuturor."

"Atunci când aţi obţinut ceea ce aţi dorit, desigur că veţi fi fericiţi pe moment; dar imediat după aceea veţi simţi un gol, mai aveţi nevoie încă de ceva... Niciodată nu sunteţi satisfăcuţi. Ce este atunci de făcut? Să căutaţi lucrul cel mai îndepărtat şi de nerealizat: perfecţiunea, imensitatea, veşnicia, iar pe drum le veţi găsi pe toate celelalte: cunoaşterea, bogăţia, puterea, iubirea... Da, le veţi dobândi chiar fără să le cereţi."

"Adevărata putere a omului este aceea a gândului. O ştiţi şi voi, o ştie o lume întreagă, căci gândul este acela care dirijează , care realizează, care creează. Dar, pentru a lucra, gândul are nevoie de anumite condiţii şi una dintre acestea, o condiţie principală, este liniştea. Iată ceea ce mulţi oameni nu au înţeles bine, căci ceea ce ei numesc, de regulă, gând, nu este deseori decât o agitaţie a intelectului. Căutaţi defectele vecinului, vă întrebaţi cum să-1 învingeţi pe concurentul vostru, să faceţi proiecte legate de cariera politică, şi numiţi toate aceste lucruri "gânduri"! Ei bine, nu, aceasta este, în realitate, consecinţa propriilor instincte, capricii sau ambiţii... se poate numi cum vreţi, numai "gândire" nu!" 

Un comentariu:

gabitzass spunea...

"Adevărata putere a omului este aceea a gândului. O ştiţi şi voi, o ştie o lume întreagă, căci gândul este acela care dirijează , care realizează, care creează." - foarte tare... unde-ai tinut ascuns blogul acesta, mr Dragos?